Излязоха нови шокиращи пророчества на Нострадамус

0

На небето ще се появи второ слънце, после иде краят на света, предрича великият гадател

През март всяка година тълкувателите и изследователите на пророчествата на гениалния гадател Мишел дьо Нострадам оповестяват нова доза от мистичните му предсказания. Причината това да съвпада с пролетта, а не с началото на годината е, че всъщност именно през март 1555 г. Нострадамус публикува за пръв път своята прочута книга „Предсказания“ (Les Propheties).

Въпреки че от издаването ѝ ни делят повече от четири века, и днес тя продължава да е актуална. Една от причините е шифровката, която гениалният прорицател, астролог и лечител е използвал. Според негови изследователи една малка част от описаните под формата на четиристишия стотици видения и прогнози ще се случи точно през 2024 г. Едно от тях гласи, че когато сборът от цифрите на година през второто хилядолетие стане 8, един монарх ще се оттегли от своя кралски трон под сянката на ореха. Този вид дърво в митологията, а и думата „сянка“ въобще се свързват със смъртна опасност. Сборът от числата в настоящата година дава точно осмица, свързвана в нумерологията с Плутон – опасна планета, сееща смърт и разруха. Мнозина вече зловещо обвързват диагнозата рак на крал Чарлз III, обявена преди седмици, с тълкуванието на това пророчество. То гласи още, че Негово Височество ще бъде заменен от мистериозен монарх. Дали пък някой друг освен принц Уилям няма да обяви претенции за английския трон един ден, остава загадка.

Друга прогноза на гадателя е, че папата може да бъде отровен с арсен. Дали става дума за сегашния глава на Римокатолическата църква, само можем да се чудим. Западни интернет форуми обаче са пълни с опасения за здравето на аржентинеца папа Франциск покрай битката, която е поел срещу педофилите и корумпираните кардинали, свили гнездо в лоното на Западната църква. Преди време той дори ги нарече „оръжия на сатаната“. Едно четиристишие също навежда на мисълта за скорошна рокада по върховете на Римокатолическата църква. „Чрез смъртта на много стария понтифекс ще бъде избран римлянин на добра възраст“, пише той. Това намеква за перспективата по-млад кандидат да заеме мястото на 87-годишния папа Франциск. Въпреки това Нострадамус разкрива, че този религиозен лидер ще „отслаби престола си“, което също дава храна за доста тълкувания. 

Някои от климатично звучащите му предсказания също се сочат за сбъдване през настоящата година. Счита се, че още преди векове Нострадамус е успял да предвиди климатичния хаос, който в момента обхваща цялото земно кълбо. Не е тайна, че катастрофалните метеорологични явления като наводнения, бури, нетипично време като сняг в южните страни и горещи вълни в северните са знамения за апокалипсиса, описан още в Библията. По повод климатичните промени в едно четиристишие той пише: „Сухата земя ще става все по-изсъхнала“. Отделно той предупреждава и за „много голям глад заради идване на голяма приливна вълна (цунами)“. Александър Лазарев – изследовател на Нострадамус, твърди, че гадателят говори още за трета световна война. Тя може да се води с химически бомби или с обеднен уран. Глобалният конфликт обаче можел да включва и подривни средства, тероризъм, икономически саботажи, сриване на финансовите борси.

„На небето ще се появи второ слънце, след което иде краят на света“, пророкувал Нострадамус. Това видение обаче има и вариации, като преминаването на комета например. Второто слънце напомня още избухването на супернова звезда, която вероятно ще се вижда не само нощем, но и денем. А така ще се изпълни и условието да свети като второ слънце. Третият и най-лош сценарий е Нострадамус да е видял светлина от ядрени гъби при избухване на атомна война.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.