ИЗРОД: Арестуваха педофил, разсъбличал 9-годишни

0

Служители на дирекция „Киберпрестъпност“ към ГДБОП задържаха мъж от Пазарджик, който, представяйки се под фалшива самоличност в интернет, е принуждавал деца между 9 и 11 години да участват в порнографски снимки. Върху жертвите му е бил упражняван психологически натиск, като те са били заплашвани.

В началото всичко е тръгвало по познатата схема – печелене на доверието на детето до момента на първата разголена снимка, направена уж на шега. В следващият етап започвал шантажът – децата са били принуждавани да участват в сексуални представления, в противен случай наличните до момента снимки, щели да попаднат в мрежата.

През последния месец това е третият задържан педофил в региона, съобщават от сектор „Престъпления срещу деца в интернет“. Освен че са принуждавали децата да участват в провокативни снимки, те са изпращали на жертвите си и файлове със сексуално насилие над деца.

Срещу задържаните са образувани досъдебни производства. Наказанието, което предвижда законът за този тип престъпление, е до 6 години.

От полицията апелират родителите да извършват по-стриктен контрол върху контактите на децата си в интернет.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.