Изрод удуши жена за 15 000 лева, чака го доживотна присъда

0

Окръжната прокуратура в Търговище внесе в съда обвинителен акт за престъпление по чл. 199, ал. 2, т. 2, пр. 1, във връзка с чл. 198, ал.1 от Наказателния кодекс – грабеж, придружен с убийство, срещу 49-годишен мъж, живущ в село Славяново.

Ю. Ш. беше привлечен към наказателна отговорност за тежкото престъпление през октомври 2022 г. Ако бъде признат за виновен той може да получи наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Съдът може да постанови и конфискация на цялото или на част от имуществото му, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

Обвиняемият бил добре познат на органите на реда и на прокуратурата. Той е многократно осъждан за престъпления против собствеността, осъждан е и за убийство, като прекарал в затвора близо 30 години от живота си. Имал зависимост към хазартните игри и често играел. Нямал постоянна работа, което обуславяло и липсата му на доходи.

От известно време Ю. Ш. живеел на семейни начала с жена от село Славяново. В селото било известно, че собственичката на местния магазин, която живеела сама, получавала добри доходи от трудовата си дейност. Обвиняемият също предполагал, че тя има спестявания и решил, че може да я ограби, за да си набави средства за задоволяване на зависимостите му.

През деня на 11 октомври м.г. мъжът взел малък заем от 61-годишната жена. Вечерта поискал да й върне парите и се уговорил с нея да отиде до дома й. Тъй като жертвата очаквала Ю. Ш., тя отворила вратата на къщата си и обвиняемият нахлул вътре.

Изпълнявайки целта си да присвои паричните спестявания на жената, той упражнил насилие спрямо нея, но поради съпротива от нейна страна, обвиняемият предприел действия по умъртвяването й.

Удушил я и я оставил на пода в дома й. Напуснал къщата, след като взел 15 хил. лева, излизайки заключил катинара на входната врата, уточняват от съдебната институция.

Първата му цел, след като извършил тежкото криминално престъпление, била да стигне до най-близкото казино в Попово, където започнал да проиграва ограбените пари. В следващите часове той посетил казина в Търговище и в Попово, като стигнал и до Русе, където обменил осем хиляди лева в евро.

Ю. Ш. бил задържан на 13 октомври, в дома си в село Славяново. Той бил обвинен за извършеното от него престъпление и задържан. Предстои Окръжният съд в Търговище да насрочи заседание по делото.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.