Кабинетът бута Красимир Божанов за посланик в Словения

0

Служебното правителство предлага Красимир Божанов, настоящ Главен секретар на Министерския съвет, да бъде назначен за посланик на България в Словения. Това става известно от правителствено решение, публикувано в системата за правна информация на Министерския съвет.

Решението е взето на 31 март т.г. С него правителството предлага на президента на България да издаде указ, с който освобождава Младен Червеняков от длъжността извънреден и пълномощен посланик на България в Словения, както и указ, с който назначава на негово място Красимир Божанов.

Красимир Божанов е завършил право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. В продължение на 12 години е работил в Министерството на външните работи. Изпълнявал е длъжности в дирекция „Международно право“ и в дирекция „Правна“, която оглавява в продължение на четири години, както и заема дипломатическа длъжност в Постоянното представителство на Република България към Съвета на Европа в гр. Страсбург, Франция. Притежава дипломатически ранг „съветник“ от 2012 г.

От 2016 г. е директор на дирекция „Модернизация на администрацията“ в администрацията на Министерския съвет. От 2021 г. изпълнява функциите на главен секретар на Министерския съвет. Председателствал е различни формати в областта на публичната администрация по време на Българското председателство на Европейския съюз.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.