Как Копейкин си намери кмет във фейсбук?

0

Кремълско-националистическата партия „Възраждане“ издигна за кмет на София депутата си Деян Николов – младо и сравнително непознато лице, което също като номинацията на ПП-ДБ изкарва парите си в Ай Ти сектора.

Интересното е, че подобно на Слави, който откри кандидата си за премиер Пацо Шноршела в тв шоу, Костя Копейкин е открил своя кмет във фейсбук. По-скоро става обратното, всъщност.

Самият Деян Николов разкава, че до 2017 г. бил напълно аполитичен, но се впечатлил от телевизионно участие на Костадинов. Издирил в социалната мрежа координатите на „Възраждане“, записал се и от дума на дума вече е кандидат за най-високия пост в столицата.

Деян Николов ще бъде и водач на листата за общински съветници в столицата.

Миналата седмица партиите „Продължаваме промяната“, „Демократична България“, „Спаси София“ и организацията „Екипът на София“ обявиха подкрепата си за кандидатурата на IT предприемача Васил Терзиев, един от най-успелите хора в България, но пък с рода от Държавна сигурност.

Деян Николов от „Възраждане“, който също идва от IT сектора, коментира на пресконференцията, че познава бегло съоснователя на „Телерик“. Според него можело да се повтори „разочарованието“ от Кирил Петков, който бил издигнат в политическото пространство по подобен начин – с много медиен шум, медиен комфорт и ресурси. Моето лично притеснение е, че една такава кандидатура няма да промени философията за управление на града, а ще получим още от същото, допълни Деян Николов.

Иначе кандидатът на Костя обича да си служи със заучени фрази, твуърде много напомнящи бръщолевиците на Иван Гешев за „изхвърляне на политическия боклук“. „Искам да изхвърлим мръсотията и да дадем пример на многото качествени хора в България, че може да се занимават с политика без да се изцапат. Имаме нужда да се освободим от сегашния ни политически елит и да създадем нов, който да е изграден от почтени и опитни хора, които вярват в България“, казва кандидатът.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.