Калин Стоянов ли прати жандармеристи пред дома на ген. Атанасов?

0

Зам.-председателят на Народното събрание ген. Атанас Атанасов може да бъде охраняван само и единствено от гардове на НСО, но не и от жандармеристи, тъй като те са на специален режим. Това обясни пред Lupa.bg юристът Даниел Божилов.

Жандармерията не извършва охранителна дейност на лица. Нейното въоръжение не служи за защита на политици, посочи юристът.

    Той изброи дейностите, които извършва дирекцията: осъществява съвместна дейност с главните и областните дирекции по опазване на обществения ред; помага за опазването на обществения ред при провеждане на масови мероприятия; помага за пресичането на терористични действия; участва в полицейски операции и съвместни операции с други държавни органи;  охранява  обекти и дипломатически представителства, съдейства на други държавни органи или длъжностни лица, когато противозаконно се пречи на тяхната дейност.

„На улицата, където живее ген. Атанасов, може да има полицейски автомобил. Но той се грижи за сигурността на района, не само за политика. Калин Стоянов трябва да обясни какво прави жандармерията пред дома на генерала”, призова Даниел Божилов.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.