Като в дивия Запад: Машинисти от БДЖ набиха началник гара, не им дал да пият кафенце с цигара

0

Пътниците на два влака са станали свидетели на скандален екшън на гара Тулово. Там двамата машинистите на бързия влак от Бургас за София (служители на БДЖ) са набили началника на гарата (служител на НКЖИ), показват жп документи, цитирани от OFFNews.

Побоят станал пред десетки свидетели около 11,30 ч. на 7 март.

Според докладна за инцидента на началника на гарата Петьо Тодоров скандалът възникнал след като помощник-машинистът на въпросния влак Петров слязъл от локомотива и с двама пътници отишли в приемното здание да си купят кафенце и да попушат. Шефът на гарата направил забележка, че влакът е пристигнал с малко закъснение и трябва да потеглят към София. В отговор получил порой от грозни псувни, наричали го „глупак“. В разправията се включил и машинистът на бързия влак Димо Димов. Той посегнал ръка и с удар свалил шапката от главата на шокирания началник гара. След това помощник-машиниста Петров му забил два удара в лицето. На помощ на служителя на НКЖИ се притекъл един от неговите колеги – Илия Добрев.

На грозните сцени са станали свидетели пътниците на два влака, които едновременно са се намирали на гарата.

Началник гарата в Тулово Петьо Тодоров си е извадил медицинско свидетелство за побоя и възнамерява да съди машинистите от БДЖ. Превозната бригада на влака Бургас-София също потвърждава думите му за агресивно поведение от страна на двамата машинисти.

„За 39 години служба в железниците за първи път ми се случва такова непристойно и грубо отношение от страна на колеги. Такова поведение уронва авторитета на железницата в обществото като цяло“, заявява в докладната си за случилото се Петьо Тодоров.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.