Кирил Петков иска кабинет с „Възраждане”

0

Преговори между ПП-ДБ и „Възраждане“ за съставяне на парламентарно мнозинство са възможни, но при изпълнение на определени условия от страна на председателя на националистическата партия Костадин Костадинов. Това обяви жадният за власт Кирил Петков по повод предложението на Костадин Костадинов да се състави мнозинство от опозиционните партии срещу ГЕРБ и ДПС в предаването „ЕвроДикоФ“ по телевизия „Евроком“.

„Костадинов наричаше нашите избиратели “жълтопаветни тъпаци“ и “розови фашисти“. Той трябва да се извини и да докаже, че не е проруски проект. Той трябва да докаже, че е патриотичен и национален проект. Патриотизмът може да е обща тема. Той трябва да докаже, че няма проруски възгледи“, каза още Кирил Петков.

„Българските граждани се научиха, че всички политици могат да кажат каквото си поискат, но трябва да гледат какво правят. Ние смятаме следващата седмица да направим антикорупционна законодателна програма. Ако той вярва и иска да докаже на нашата общност, че иска да промени България в темата корупция, нека да подкрепи този тип закони“, добави още той.

„В този състав на този парламент не може “да настъпиш мотиката два пъти“, както казва Асен. Ние трябва да помислим какво направихме грешно. Ако има антикорупционно мнозинство в следващия парламент, трябва да комуникираме преди изборите.

Ще отида на разговор с “Възраждане“, ако говорим за закона в съдебната власт“, уточни Петков.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.