Кокошкарска история! Ченге гепи електронен часовник и 100 лева по време на претърсване

0

Заради гнилите ченгета в системата излиза лошо име на цялото полицейско войнство! Поредната кокошкарска история, която опетни униформата, идва от Пловдивско.

Районната прокуратура в Стара Загора ръководи разследване за кражба, извършена от длъжностно лице, възползвало се от служебното си положение, предава БТА като се позовава на пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Престъплението е извършено на 17 май в казанлъшкото село Черганово. Отнети са чужди движими вещи – сумата от сто лева и електронен часовник.

На 17 май е било извършено претърсване на къща и допълнителна пристройка в село Черганово, в което са участвали 7 полицейски служители от Районното управление в Казанлък. След като те напуснали обекта, свидетелят и собственик на имота е установил, че му липсват пари и електронен часовник и подал сигнал за случилото се в дирекция “Вътрешна сигурност” към МВР, посочват от обвинението. 

Извършени са били седем обиска и оглед на местопроизшествие, при които са иззети вещи, относими към разследването и е проведен разпит на собственика на имота в качеството му на свидетел, посочват още от прокуратурата. Назначени са техническа и дактилоскопна експертизи, чиито заключения ще дадат насока за установяване на извършителя на деянието.

На този етап от разследването няма повдигнато обвинение. Разследването се води от следовател при Окръжна прокуратура – Стара Загора.

Както БТА съобщи, при акция на Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР в Казанлък вчера е задържан полицай по подозрение за извършено престъпление. До задържането се е стигнало след сигнал, подаден от гражданин.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.