Кошмар: Турски ТИР се заби в къща в с. Осен

0

Камион се вряза в къща във врачанското село Осен. Дълго време шофьорът на камиона с турска регистрация е блокиран във вече полуразрушената постройка, съобщи bTV.

Инцидентът се е случил към 23 часа, а до 7 часа тази сутрин превозното средство все още не е изкаран. Чака се втори влекач.

„Ситуацията ме изплаши, защото в къщата живее възрастна жена, която за късмет я няма, защото да е било фатално“, обясни кметският наместник Петя Петрова.

Вероятно шофьорът е заспал, защото след завоя тирът е карал и в крайпътната канавка като е отнесъл няколко дървета. Половината от къщата е съборена.

Тя допълни, че шофьорът на камиона е откаран в „Пирогов“ с два счупени крака.

Петрова каза още, че въпреки забраната продължава движението на тежкотоварни автомобили през селото.

„Имало е и подобни инциденти преди години, на същото място. Тогава е пострадала само оградата. Преди месец камион беше закъсал отпред“, каза Николай Георгиев, който е сред собствениците от имота. Само преди дни в къщата са били събрани всички близки, но тъй като жената се е влошила са я взели със себе си, за да посетят лечебни заведения.

Той допълни, че през селото минават хиляди камиони на ден и че институциите не взимат мерки по въпроса.

Шестима души са загинали при 28 тежки катастрофи в България през изминалото денонощие, съобщиха от МВР. Пострадали са 36 души.

В София са станали 18 леки произшествия и едно тежко, при което е ранен един човек.

От началото на август, при 194 тежки катастрофи у нас животът си са загубили 21 души, а 261 са ранени.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.