Костадин Костадинов вкара фолкпевица в политиката (Снимка)

0

Костадин Костадинов е подал ръка на една от ветеранките в чалга жанра у нас – Таня Боева, за да й проправи път към политиката. Фолкзвездата от близкото минало се е кандидатирала за общински съветник от „Възраждане” в Стара Загора. Самата тя обяви кандидатурата си в социалните мрежи, като не пропусна да отправи благодарности към ръководителя на партията. „С отговорност приех поканата да бъда кандидат за общински съветник в гр. Стара Загора. Благодаря за доверието на г-н Костадин Костадинов, г-жа Искра Михайлова, г-н Даниел Проданов и цялата общинска структура”, написа певицата.


49-годишната Таня Боева е сред емблемите на фолкжанра у нас, но всъщност музикалната й кариера започва от престижния за епохата на социализма фестивал „Златният Орфей”. Тя е носителка и на статуетка от конкурса, заради което беше включена в списъците на Министерството на културата с наградни пенсии за творци преди 3 години, макар да е далеч от пенсионната възраст. Боева обаче не получи премията, защото името й попадна във втория разширен списък, който не мина през одобрение.


В последните години фолк изпълнителката се беше отдръпнала от сцената и шоубизнеса заради тежки лични проблеми. В свои интервюта неотдавна Таня открито сподели, че е била жертва на домашно насилие и тормоз от бившия си съпруг и роднините му, като с нейния случай дори са се занимавали съдът и прокуратурата. От страх обаче тя мълчала и не давала гласност на битката си години наред.


Не е ясно по каква линия е познанството й с Костадин Костадинов и откога датира то, но Боева не е единствената представителка на шоубизнеса, която ще участва в местните избори.

В листите за общински съветници в страната не липсват и други популярни имена. Актьорът Веселин Калановски, който вече има опит във властта, отново е кандидат от ПП-ДБ за член на общинския съвет в София. Пиарката Ива Екимова, съпруга на покойния певец и фронтмен на група „Сленг” Дими Екимов, също се е кандидатирала за общински съветник – от екипа на независимия кандидат за кмет на столицата Асен Ангелов. Рамо до рамо с Ива от същото сдружение в битката за местната власт влиза и друга известна персона от близкото минало – Румънеца от култовия рап дует Румънеца и Енчев. Певицата Йоана Драгнева пък се цели към нов пост, след като вече беше няколко пъти общинска съветничка от ГЕРБ в София. Сега тя се е кандидатирала за районен кмет на „Оборище”.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.