Костадинов: Американският посланик е сръчкал МВнР за Митрофанова

0

„В казуса с Митрофанова, в който няма нищо необичайно, късната реакция на МВнР може да бъде обяснена само по един начин – с пряка намеса на американския посланик“. Това коментира в социалните мрежи лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов след интервюто на руския посланик и реакцията на Министерството на външните работи.

На въпрос в интервю за Мартин Карбовски, публикувано в канала му в YouTube, „Ако сте български гражданин, за кого бихте гласували?“, Митрофанова отговаря: „Ако съм български избирател, аз бих гласувала за този, когото разбирам… Вероятно бих гласувала или „не подкрепям никого“, или за Костадинов“.

„Тъй като реакцията на МВнР дойде 4 дни след интервюто на Митрофанова, можем да бъдем сигурни, че това забавяне не е случайно. В МВнР работят изключителни професионалисти, които са наясно с унизителния колониален статут на България и това им връзва ръцете за реакции в случаите като гореописаните“, допълва Костадинов.

„Когато американският посланик хазяйничи в България, обикаляйки български министерства и държавни институции, МВнР на България системно мълчи. Когато немският и австрийският посланик отидоха при българския министър на икономиката, за да поискат от него да спре развитието на българската държавна фирма за производство на млечни продукти, МВнР на България замълча. Когато френският президент Макрон упражни недопустим натиск над България, за да приеме т.нар. френско предложение за Македония, МВнР на България замълча“, коментира още председателят на „Възраждане“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.