Кръвожадни питбули разкъсват кучета в Лозен и Градешница

0

Питбули разкъсаха домашно куче в с. Лозен по време на разходка. Въпреки опитите на собствениците да спасят домашния си любимец, животното умира заради тежките наранявания. Аналогичен случай се разиграва приблизително по същото време и във врачанското село Градешница.

В неделя – 10 март, Тодор Дюлгеров и съпругата му са разхождали домашния си любимец в Лозен, когато от съседна къща питбул се подава и издърпва тяхното куче. Домашното куче е било на свободен повод, който му позволява да се отдалечи на 2-3 метра.

„Зад оградата не се чуваха звуци и нищо не издаваше, че отзад има някаква опасност. Кученцето се доближи до нея и в следващия момент видях, че зад вратата има две големи кучета – питбули. Опитах се да го издърпам, но беше късно, защото единият се беше спуснал и го беше захапал за муцунката. Опитах се да го ударя отгоре, за да мога да освободя кучето. Той беше зверски издърпан в двора на къщата и беше разкъсан. На никого не пожелавам да види тази картина“, разказа Дюлгеров по БТВ.

В един момент собственичката на питбулите е излязла и с много усилия е успяла да върже кучетата.

„Нашето куче дишаше, но видимо беше в много тежко състояние. Закарахме го на ветеринарен лекар, но ни беше казано, че раните му са несъвместими с живота“, допълни Дългеров.

Собственичката на питбулите се е извинила и е казала, че много съжалява. Предложила е на стопаните ново кученце, но те отказали.

Илияна Лютачка, която живее в района и има малки деца, уточни, че кучетата са три. Тя се страхува за децата си, защото питбулите могат във всеки момент да прескочат оградата.

Тодор Дюлгеров е опитал да подаде жалба в 8-о Районно управление, но там му казали, че кучетата са били в двора и за тях няма престъпление. „За мен това е странно, защото нашето куче не беше в двора, то беше издърпано насила“, коментира собственикът.

При аналогичен случай два питбула разкъсаха немска овчарка във врачанското село Градешница. Нападнатото животно било в двора на собствениците си, когато двете съседски кучета нахлули и го разкъсали, съобщи Нова ТВ. Камера за видеонаблюдение е записала нападението.

Според собственика на убитото животно Тодор Тодоров питбулите се разхождат безпризорни по улиците. Има сигнали и за предишни нападения.

В ефира на „Здравей, България“ Тодоров разказа, че е станал свидетел на цялата случка. Той добави, че иска от съседа си да не пуска кучетата си от двора, тъй като той самият се страхува за собствена си безопасност.

Илия Цветанов, собственик на двата питбула разказа, че държи домашните си любимци затворени. И беше категоричен, че иска да продължи да ги отглежда.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.