Линда за пръв път проговори за семейния си живот с Кирил Петков

0

Линда Петкова – съпругата на Кирил Петков, за пръв път проговори за семейния им живот. „Ние сме отделни хора. Аз подготвям книга от повече от година. Това е моята работа, моят живот – със семейството, с децата. Той си има свой живот. Всеки ден има нещо ново в политиката“, коментира сладкарката, която наскоро издаде кулинарна книга със свои рецепти. Линда споделя, че се мотивирала да събере рецептите си в сборник заради желанието на хората, които непрекъснато я питали кога това ще се случи.

„Заобичах готвенето, когато се преместихме от Канада в Белгия. Бяхме младо семейство с Кирил и имахме само едно малко дете. Аз трябваше да готвя за семейството, но исках да е нещо различно и креативно, а и тогава още нямахме алергии“, споделя за страстта си към кулинарията съпругата на Кирил Петков. Тя е икономист по професия, но отдавна се занимава единствено и само с готвене, като в последните години менажира собствената си сладкарница в центъра на София.

„През 2007 г., когато се преместихме в България, разбрах, че имам нетолерантност към глутена, както и трите ми дъщери. В началото бе трудно“, признава Линда, която готви само по здравословни рецепти – без брашно и захар. Много от ястията се е научила да прави от покойната си майка Маргарет, която е била диетолог. Други е измислила сама, тъй като средната им дъщеря Ема страда от диабет и се наложило съпругата на Петков да променя класическите десерти, за да може и тя да ги консумира, без да вредят на здравето ѝ.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.