Лошо: Наши рибари убиха грък край Самотраки

0

Близкият до Александруполис остров Самотраки потъна в скръб след трагедия, разиграла се в морето до пристанищния град Камариотиса. Двама българи с моторна лодка блъснали и убили 43-годишен гмуркач, съобщават гръцки медии.

„Всички са потресени, тъй като има специален коридор откъде да минава лодката, но явно сънародникът ни не се е съобразил. Инцидентът е станал на 3 юни“, разказаха българи, живеещи в Гърция.

„Жертвата е Хризостомос Сарандос, на 43 г., който работи като сезонен пожарникар. Той загуби живота си, след като го повете моторна лодка с двама българи, които също бяха излезли на риболов“, уточняват тамошни медии.

Според тях Самотраки е потънал в траур, тъй като загиналият бил много добро момче и отличен гмуркач. Той обозначил с шамандура мястото, където ловил риба.

Двамата българи, които са били на борда на лодката, не са я видели и са минали през нея, убивайки Сарандос, категорични са местни.

Те са арестувани от бреговата охрана и са в Камариотиса. Не се съобщават имената им и от кое населено място са.

Тялото на загиналия е било транспортирано с лодка на бреговата охрана до пристанището. Там според очевидци се е разиграла неописуема трагедия, тъй като майката посрещнала тялото на сина си. Много жители на Камариотиса също се струпали.

„Нека сънародниците ни се съобразяват с правилата, защото миналата година на Тасос и в района на Комотини местни жители бяха вдигнали ръце. Българи замятат въдици и ловят риба на плажове, където хора се къпят в морето.

Това е абсурдно. Видях го с очите си на плажа Кангелис до Мароня. Питах собственика на близкото заведение какво става, а той вдига ръце и отговаря: „Какво да им кажем? Българи!“, разказа Деси Танчева, която от години живее в Комотини.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.