Майката на Даная: Категорична лъжа е, че в Пирогов са имали животоспасяващото лекарство за Даная

0

Първата проверка на Медицински надзор не даде отговор на въпроса дали Даная можеше да бъде спасена. Майката на починалото момиче Ани Стоянова е изненадана от факта, че „те излязоха от там и хвърлиха обвинения срещу мен“.

„Категорична лъжа е,че в Пирогов са имали животоспасяващото лекарство за състоянието на Даная. Аз лично сама отидох и го взех от ИСУЛ“, разказва тя.

„Виновен има и това е мама, защото съм неглижирала основното състояние на детето си, което е абсолютно невярна информация“, каза Ани Стоянова.

Майката на Даная разказва в „Денят започва“, че тромбоцитопенията на дъщеря ѝ е диагностицирана година преди случилото се и те всяка седмица са посещавали ИСУЛ. По думите й състоянието й е било контролирано под пълен контрол.

„Аз се опасявам, че Медицински надзор е силно подведен в случая, защото доколкото разбрах проверката се е правила само и единствено по документи. Медицински надзор са подведени от Пирогов“, категорична е тя.

„Някой просто е седнал и е излъгал в официален документ“, убедена е тя.

Проверката на ИА „Медицински надзор“ се бави месец и половина след срока. Ани Стоянова не е убедена, че и втората проверка ще покаже нещо различно, защото не се задълбочава достатъчно, както и не се взимат под внимание констативните протоколи на Пирогов.

ИА “Медицински надзор”: Ще бъде назначена повторна проверка за смъртта на Даная
„Звучи ми като същото втори път“, смята майката на Даная.

 „Има едни човешки ценности, за които не се взима диплома, и сме ги изгубили и ние като общество, и лекарите също“, обобщава на финала на разговора почернената майка.

Междувременно от ИА „Медицински надзор“ излязоха със следната позиция: 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.