Майката на Иванчева: Дано съм жива да отгледам детето

0

 Майката на бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева – Любка, която отглежда 2-годишния си внук Валентин-Александър сама, проговори. Тя се моли на Бог да е жива и здрава, докато дъщеря й е в затвора.

„Трябва да съм здрава, за да мога да отгледам това детенце поне още 2 години или 3, зависи колко. Може да ви звучи смешно и нереално, но аз си казвам: „Боже Господи, дай ми да живея точно толкова, колкото Деси да се прибере, пък после, ако искаш, ме прибери“. Засега трябва да съм здрава и силна, за да мога да отгледам тази малка душичка, защото аз ако си отида, това дете не знам какво го чака. Може би ще го дадат в дом „Майка и дете“, а той не заслужава, душичката“, каза 81-годишната Любка пред Би Ти Ви. 

Бабата на Валентин-Александър го описва като кротко дете, което понякога се инати. Тя казва, че е контактен, обича да си играе и се храни добре. По телефона майка и дъщеря най-често си говорят за детето.

Валентин-Александър е кротко и контактно дете, но понякога се инати, разкрива бабата Любка
Валентин-Александър е кротко и контактно дете, но понякога се инати, разкрива бабата Любка

„Иска да го чуе и винаги казвам, че е добре. Никога не искам да кажа, че е болен, за да не я притеснявам. Сигурно и тя крие, когато не е добре“, сподели тя. Десислава Иванчева взима лекарства за тумор в главата. В момента той е в застой, но майка й разкри, че почти всичките й зъби се клатят. 

 „Според закона Деси е виновна и много хора се обаждат по телефона, пишат и в социалните. Всеки има право на мнение, така че аз като майка много ясно, че трябва да защитя дъщеря си… и аз искрено вярвам, че тя не е способна да направи това нещо, за което е осъдена. Аз не съм очаквала, че толкова много хора ще ми се обаждат по телефона и ще ми благодарят, много от тях не познавам. Въобще изпращат подаръци, храна, детски играчки, някои изпращат и дребни суми пари“, разказа 81-годишната жена. 

Тя отрече спекулациите, че Десислава Иванчева е забременяла, за да избегне присъдата си:

„Доказано е, че Десислава много, преди да стане кмет, е правила опити за инвитро. Тя искаше да има детенце. И Господ ѝ го даде. Тя заслужава това детенце, защото много е желано и искано. Нищо, че сега е в затвора, тя ще се прибере, а детенцето ще остане при нея“. 

От ноември 2022 г. Десислава Иванчева излежава 6-годишна ефективна присъда в женския затвор в Сливен заради приет подкуп.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.