Майката на Нинова я охранявала на Бузлуджа (Снимки)

0

Традиционният събор на БСП в подножието на Бузлуджа миналия уикенд бе уважен от почти цялото семейство на лидерката Корнелия Нинова. Плътно до нея по време на „червената“ сбирка за поредна година бе майка ѝ Маргарита. Пенсионерката бе пристигнала с организиран автобусен транспорт специално от Мизия, където живее скромно, за да подкрепи дъщеря си. Възрастната дама през цялото време бе като сянка на Нинова и пазеше гърба ѝ, доверяват присъстващи. На някои от снимките от събора се вижда как Маргарита брани щерка си от насъбралото се множество симпатизанти, искащи да се ръкуват или да се снимат с шефката на БСП.

Майката на Корнелия, която е бивша лаборантка, стана официално част от редиците на ръководената от нея партия през 2019 г., когато получи партийната си книжка на общинско събрание в Мизия. Оттогава тя не пропуска най-големия форум на Столетницата, както и всички активности на местно ниво, където винаги е на първия ред. Както и в предходни години, майка и дъщеря играха заедно и хоро на историческата поляна.

Там бе и съпругът на Нинова – Митко, който този път успял да я придружи лично. В годините назад е имало случаи, когато заради работни ангажименти не е смогвал да се качи на Бузлуджа с жена си. Като жест на любов той ѝ поднесъл кичеста червена роза пред стотиците симпатизанти. Семейство Нинови се бе издокарало с бели ленени ризи за събитието. За да бъде идилията пълна, трябвало само и синът им Рафаел да се прибере от Щатите, но този път не успял да го стори по-рано, за да присъства на Бузлуджанския събор. Корнелия и Митко обаче го очаквали през август, когато винаги си вземал отпуск от университета „Станфорд“ в Америка, където той е преподавател. Миналата година Рафи, който наскоро навърши 30 години, за пръв път се прибрал в България с приятелката си, с която живеел на семейни начала. Майка му била повече от щастлива най-сетне да посрещне снаха у дома, а вече копнеела и за внуци. По време на депутатската ваканция най-вероятно цялото семейство ще си подари почивка край морето, както и няколко дни в родната им Мизия, за да се видят с близките си там.

Пенсионерката Маргарита не пропуска партийните събори

Нинова с мъжа си Митко

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.