МАЙКО МИЛА! Подпийнал шофьор тръгна да вози деца на екскурзия с неизправен автобус на 1 юни

0

Мила родна картинка! Подпийнал шофьор съсипа празника на дечица от Смолян. Навръх 1 юни пробвал да се качи в автобуса с 0,66 промила и да кара хлапетата на екскурзия.

Ученическа екскурзия на деца от Основно училище „Проф. д-р Асен Златаров“ в Смолян е отменена, след като алкохолният тест на шофьора показал 0.66 промила, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Смолян.

След час от транспортната фирма изпратили резервен шофьор, оказало се обаче, че и автобусът е неизправен и пътуването на първокласниците е спряно.

Положителната алкохолна проба е установена при задължителната проверка, която от полицията извършват преди всяко организирано пътуване на деца. Издаден му е талон за медицинско изследване, като впоследствие е установено, че не е дал кръвна проба.

На 49-годишния водач е съставен акт и е издадена заповед за отнемане на шофьорската му книжка.

Екскурзията е отменена минути преди автобусът да потегли по планинските пътища.

Така на 1 юни, първолаците останаха разочаровани от провалената екскурзия до София, която трябваше да бъде първата им в училищния живот.

Директорът на училището Николай Колев заяви, че учебното заведение няма вина за провалената екскурзия и ще търси обезщетение от фирмата, организатор на мероприятието.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.