МЪЛНИЯ: Синът на Явор Божанков гръмна 12-годишна с пистолета на Димитър Бонзов

0

Бизнесменът Димитър Бонзов е собственикът на пистолета, с който големият син на червения депутат от ПП Явор Божанков простреля момиче на 12 години. Инцидентът станал в Арбанаси по време на парти за рождения ден на половинката на Бонзов – Мая Банзарова.

Децата са помислили пистолета за играчка. Той е бил в якето на Бонзов, който го оставил на стола и отишъл до тоалетната.

Момичето, което се води леля на сина на Божанков, е улучено в пръста на крака. Куршумът – 0.357 калибър от револвер „Смит енд Уестън“ е останал в тялото на детето и сега го оперират, за да го извадят.

На рождения ден са били само роднини. Те са освен политици, и бизнесмени. Член на едно от семействата е и издателят на един от местните вестници – „Янтра“. Самият Бонзов има разнообразен бизнес – от хазартни игри до производство на хляб. Очаква се Бонзов да бъде обвинен за неправилно съхранение на оръжие. Синът на Божанков е малолетен и няма как да носи наказателна отговорност.

„Големият ми син е в шок. Можело е да се случи най-лошото. Благодарим на Господ, че не е“, написа невнятният Явор Божанков във в фейсбук.

От прокуратурата образуваха разследване за телесна повреда и неправилно съхранение на оръжие. Ето какво съобщиха оттам:

Според първоначалните данни, на 12.05.2024 г. в с. Арбанаси, по време на рожден ден, 11- годишно дете е простреляло с револвер „Смит енд Уесън“ 357 магнум в дясното ходило дете на 12 години. Установено е, че оръжието е законно притежавано, но е било оставено без надзор от собственика му.

В хода на досъдебното производство се изследват всички възможни версии, като се провеждат действия по разследването в условията на неотложност – изземване на оръжието, на микроследи, оглед на местопроизшествието, разпити на свидетели. Предстои назначаването на експертизи и извършването на други процесуално-следствени действия.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново, като въпросът за привличане към наказателна отговорност на дадено лице ще се реши в зависимост от характера на събраните доказателства.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.