Мъжът, разбил плочата на Паметника на Съветската армия: Не съжалявам и не се срамувам

0

Мъжът, счупил плочата на Паметника на Съветската армия в София обясни защо го е направил. 61-годишният Светлозар Раянов е категоричен, че не се срамува и не съжалява за постъпката си. Признава обаче, че се страхува, защото от вчера чете много крайни коментари по свой адрес.

„Мотивира ме моята непримиримост към войната. Мотивира ме речна на Путин, който втвърди тона в тази война, както и действията на г-жа Митрофанова, която поднесе цветя на този паметник в навечерието на годишнината от войната. Спонтанно реших, че трябва да направя нещо, да изразя своите огорчение и възмущение”, каза пред NOVA Светлозар Раянов. Той работи като преводач от немски език.

Решил го спонтанно предишната вечер. Казва обаче, че нарочно не отишъл през нощта, а на следващата сутрин около 9:30 часа. „Надписът на тази плоча е историческа лъжа”, категоричен е Раянов. Осъзнава, че това е вандализъм. „Съжалявам, че се стигна дотам да нямам друг морален избор, освен да го направя. Нямах друг избор. Направих го от морални съображения”, категоричен е той.

След като ударил с чук плочата се качил в колата си и потеглил към вкъщи. Разказва, че 10 минути по-късно получил обаждане от служител на МВР. Признал за стореното, защото бил заснет от камери. По молба на полицая Раянов се върнал при паметника, за да бъде арестуван.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.