Ментета за рекорд спипаха в Слънчака и Свети Влас

0

Най-голямото количество фалшиви стоки в Слънчев бряг и Свети Влас, откривано от петнадесет години насам, е иззето при специализирана операция на бургаската полиция и ГДБОП, съобщиха на пресконференция днес от полицията и прокуратурата.

На 30 и 31 август служителите на реда са проверили 15 обекта по морето, от които са иззели десетки хиляди артикули (дрехи, обувки, чанти и др. с надписи и лога на световни марки), собственост на търговски дружества от вътрешността на страната.

Подобна акция е била проведена и в Горна Оряховица. Там са иззети над 80 чувала с фалшиви стоки, съобщи Никола Симов, началник отдел „Киберсигурност“ в ГДБОП.

По думите на районния прокурор Мария Маркова, нарушителите са юридически лица и търговски дружества, които са наели помещения за летния сезон за извършване на търговска дейност. Те използват стоки с марки без съответното разрешение, което се изисква по закон от притежателите на тези марки.

Наказанието за нарушителите, което е предвидено в закона, е от 1 до 6 години лишаване от свобода и глоба до 10 хиляди лева.

Образувани са 6 досъдебни производства на територията на Районна прокуратура – Бургас и едно в Горна Оряховица, по чл.172 от Наказателния кодекс.

Работата на разследващите органи продължава.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.