Мира Баджева отчая ГЕРБ: Няма кабинет с първия мандат

0

Изненадващ политически анализ в ефира. Борисов не искаше да печели тези избори. Ако искаше, щеше да го направи безапелационно. Борисов искаше да остане втори, за да направи по-лесен за решаване този възел за съставяне на правителство, за който говорим. Това каза журналистът Мира Баджева по Нова Тв.

Възможен е технически кабинет без политически лица, с приемливи за всички кандидати хора, с много ограничен хоризонт и изобщо капацитет на действие, но и радиус на действие. Но той очевидно няма да бъде в първия мандат.

После Христо Иванов и  неговата част от коалицията, изгодно те виждат много повече за себе си полза в това да има някакъв кабинет, редовен, до местните избори и малко след това, отколкото отново да ходим на избори през юли, допълни Баджева.

Допускам, че следващият служебен кабинет ще бъде съставен от този парламент, а не от Радев.

Защото тук другият проблем е, че всички, които са анти Радев, казват: Стига сме разрешавали на този президент да управлява еднолично, време е да вземем властта и известно време ние да решаваме да има работещ парламент през това време, който да гласува законите, които са важни, допълни Мира Баджева.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.