Мис България: Бях едва на 13, когато ми забиха макетно ножче в ръката

0

„Бях едва на 13 години, когато ми забиха макетно ножче в ръката и се разминах на половин милиметър от това да не мога да си я движа цял живот“. Това призна Мис България 2020 г. Венцислава Тафкова в своя инстаграм.

„И знаеш ли какво изпитваш в този момент? Срам! Дълги години ме беше срам от този белег“, допълни тя.

Повод за разказа й стана случаят на брутално насилие в Стара Загора, когато 18-годишно момиче бе нападнато с макетно ножче от приятеля си в своя дом. Нарязани са ръцете, краката и гърдите ѝ, а лекарите са направили над 400 шева на порезните рани. Носът на момичето е счупен, а насилникът е обръснал с машинка и цялата ѝ коса. По време на нападението той е бил с маска и ръкавици.

Садизмът, на който е било подложено, шокира цяла България и предизвика вълна от гневни коментари в социалните мрежи, включително и остри реакции от политици. Още по-яростна беше реакцията, когато се разбра, че обвиненият в насилието е бил пуснат на свобода без мярка от Окръжния съд в Стара Загора на 5 юли.

В цяла България се проведоха протести, за да кажат хората „не” на насилието и да изразят подкрепа за 18-годишното момиче от Стара Загора, станало жертва на агресия.

„Възмутена съм от хората, които си затварят очите за насилието над жените. Бясна съм, че трябваше да се стигне до 400 шева! Гневна съм, че когато спечелих титлата „Мис България“ и застанах зад каузата за насилието на жените и децата, никой не ми обърна внимание.“

„Не пиша този пост, за да разкажа моята история, а за да покажа на младите момичета, че няма от какво да се срамуват“, споделя още миската. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.