Митничари сгащиха турци със €190 000 в тайник

0

Митничари на Граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“ предотвратиха опит за пренасяне на недекларирана валута при проверка на лек автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

По случая по образуваното бързо производство е обвинен водачът на автомобила – турчинът с германски паспорт У. Б. (69 г), уточниха от прокуратурата.

На 15 март при проверка на колата от Турция за Германия на пункта водачът и неговия спътник – германски граждани, заявили, че нямат нищо за деклариране.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която във фабрична кухина на пода зад шофьорската седалка са открити еврови банкноти. Установени са недекларирани 190 000 евро с левова равностойност 371 607 лева.

Преди този случай от началото на годината досега митническите служители на пункта са открили валута с левова равностойност близо 1 800 000 лева, сочи статистиката на митницата. Последният случай е отпреди седмица, когато в напускащ за Турция автобус бяха намерени щатски долари и евро с левова равностойност от 334 966 лева.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.