Мустафа Карадайъ иска ДПС в редовен кабинет

0

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ даде заявка за участие на партията му в редовен кабинет. Той обвърза това с даването на подкрепа за съставянето на правителство. Изказването му дойде в хасковското село Караманци, където заедно с част от ръководството на ДПС отбеляза годишнина от Възродителния процес.

„Ние мислим, че трябва да има правителство. И това нещо го повтаряме вече 2 години. ДПС трябва да бъде част от мнозинството, което ще излъчи правителство. Трябва да има стабилност и сигурност“, каза той.

По думите му предстои нова лидерска среща между ГЕРБ и ДПС, а експерти от двете партии вече са разговаряли.

През седмицата ДПС проведе среща с ГЕРБ по управленската програма. До нея се стигна, след като „Продължаваме промяната – Демократична България“ предложи състав на своя проектокабинет. Това стана след настояване от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Той обаче не остана доволен от имената, тъй като сред тях нямаше представител на неговата партия и обяви, че започва срещи с другите парламентарно представени политически сили, за да търси подкрепа от тях.

След срещата на двете партии се разбра, че ДПС може да подкрепи мандат на ГЕРБ, но не и на „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“, тъй като новата коалиция не е поканила ДПС на разговори.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.