Нагла пирамида ви точи парите с лика на Румен Радев

0

Нова брутална измама дебне потребителите в социалните мрежи. Спонсорирани страници във фейсбук предлагат нереални печалби само срещу инвестиция от 450 лв. Доходите, които евентуално ще бъдат генерирани от потребителите са 84 000 лева само за 4 седмици, а наглеците се рекламират с лицето на президента Румен Радев.

За да изглежда всичко максимално достоверно, хакерите използват името и лика на президента Радев, както и фалшив линк имитиращ сайта на bTV Новините. Самата фейсбук страница носи името „La grande biblioteque” и има 2677 харесвания, което е възможно да са потенциално излъгани потребители. Самият спонсориран пост в социалната мрежа има 103 реакции, 26 коментара и 6 споделяния към момента на направения скрийншот.

Фалшивият линк, имитиращ сайта на bTV, e plazaenweb.com и към момента е недостъпен. Той има за цел да представи на бъдещите инвеститори материал озаглавен „Специален доклад: Българите печелят билиони от дома си по време на тази КОВИД пандемия благодарение на президента Румен Радев”. Идеята е това да изглежда като популяризиране на метода разкрит от Румен Радев пред избрани българи, докопали се до „вратичката за богатство”.

Това далеч не е първият път в който се използва името и лика на президента, и някоя медийна формация, уж разясняваща схемата за печалба.

Измамниците обикновено генерират фалшив линк, в който потребителите са помолени да посочат данните си за картата, номера на банковата сметка и CVV / CVC кода, пишат колегите от „Трафик Нюз“.

Огласяването на такава информация поставя в опасност Вашата финансова или лична безопасност.

Важно е също да знаете, че кредитните и дебитните карти са средство за плащане, а не за получаване на пари. В случай, че някой иска данните на картата ви, за да получите плащане, то това със сигурност е измама.

За да се предпазите от подобни видове измами, на първо място никога да не разгласявайте личните си данни и номерата на банковата си карта, както и не отваряйте различни видове прикачени файлове при получаване на съмнителни имейли, интернет страници и съобщения.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.