Най-сетне: Рангел Бизюрев обвинен за убийството на Митко от Цалапица

0

Окръжната прокуратура в Пловдив най-сетне внесе в съда обвинителен акт срещу 31-годишния Рангел Бизюрев за убийството на Димитър Малинов. Той е изправен пред магистратите за това, че на 20 юли 2023 година умишлено е умъртвил 24-годишния младеж в пловдивското село Цалапица, като престъплението е извършено с особена жестокост.

Разследването по досъдебното производство е приключило в законоустановения срок, като са извършени всички необходими действия и са събрани доказателства за разкриване на обективната истина.

Обвиняемият Рангел Бизюрев е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжният съд в Пловдив  да насочи разпоредително заседание по внесения обвинителен акт.

Рангел Бизюрев бе обявен за издирване миналата година във връзка с убийството на Димитър Малинов от Цалапица. През ноември 2023 г. той бе задържан в Дания. Бизюрев бе екстрадиран у нас през март.

Делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови, сочени за помагачи на обвиняемия бе отлагано няколко пъти, тъй като  Бизюрев не беше на територията на България, за да бъде разпитан. Случаят предизвика многобройни протести на близки и приятели на убития Димитър Малинов.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.