Наркоман-убиец нападна лекарите в Раднево

0

Инцидент в психиатрична болница в Раднево по чудо се размина без сериозно пострадали. За пореден път пациент със зависимости поставя в риск живота на служителите. Ръководителят на отделението за борба със зависимостите алармира, че персоналът се страхува да работи в такива условия, като през годините са подавали десетки сигнали.

„Конкретният проблем е липсата на охрана вече повече от 10 години, което означава, че не можем да гарантираме здравето и живота както на пациенти, така и на персонал в отделениетo“, коментира пред Нова д-р Иван Добринов, началник на отделение в Държавната психиатрична болница – град Раднево.

„Докараха при нас буйстващ пациент интоксикиран с амфетамин и метамфетамин, криминално проявен, с извършено убийство. Този човек влезе в отделението, съгласи се да остане на доброволно лечение. Вeчерта и сутринта нямаше проблем. До момента, в който не започна да заплашва персонала, при което се наложи да извикаме полиция”, разказва още Добринов.

По думите му, след това той отново започнал да буйства, изпочупил цялото отделение и избягал.

„Една детска градина има охрана, а най-голямата психиатрична болница в България няма нито един охранител”, заяви д-р Иван Добринов.

„Няма изолатори за тези хора и персоналът рискува живота си ежедневно“, допълни той.

По думите му голям е и проблемът с наркопласьорите. „Включително и преди малко гонихме дилър, който беше проникнал в района на болницата и се наложи да викаме полиция.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.