Невръстен рецидивист: Момчето, което уби македонец в Слънчев бряг, нападнало украинец с метална тръба

0

14-годишното момче, задържано за убийството на 49-годишен македонец в Слънчев бряг в петък, е нападнало в метална тръба украинец през февруари, стана ясно по време на заседанието в Бургаския окръжен съд, който остави обвинения в ареста. 

„Това е един известен вече на медиите герой, който на 5 февруари тази година е бил спрян от украинец при извършване на кражба в Слънчев бряг. 14-годишният го е нападнал с тръба. Води се досъдебно производство и има постановени експертизи, включително и съдебно-медицинска. Това не му е първи опит за нападение на някого по този начин“, заяви прокурорът по делото Иван Кирков, цитиран от БНР. 

Тогава момчето беше задържано в Слънчев бряг, след като откраднал от минимаркет алкохол, електронни цигари, около 100 лв., хранителни продукти и друг инвентар за общо 2000 лв. За да влезе в търговския обект, момчето е счупило витринното стъкло, съобщиха тогава от МВР. 

След извършване на кражбата, младежът нанесъл и побой на украинеца, който се опитал да го спре и задържи.

По време на заседанието стана ясно, че има доказателства убийството да е извършено умишлено. „В разпита е заяви, че след като е нанесъл ударите, си е тръгнал, без да знае, че мъжът е починал. Но тялото е покрито с остатъци от матраци и някакви плоскости“, допълни прокурорът.

Събрани са доказателства, според които 14-годишният откраднал от жертвата около 1800 лева, с които погасил кредит в заложна къща в Слънчев бряг. „Това е подкрепено и от свидетелските показания на майката на момчето. По време на разпита тя е обяснила, че е намерила 1400 лв. в чанта на момчето. Синът ѝ казал, че ги е взел от пиян турист зад някакво заведение. Това е посочил и братът на момчето“, допълни Кирков.

Адвокатът на задържания – Радостин Пенев, поиска по-лека мярка за неотклонение, като посочи, че момчето е съдействало на полицията, а убийството е извършено при самозащита.

„Представете си едно 14-годишно дете, което е набелязано от един мъж 50-годишен мъж, който в продължение на 3 часа го е наливал с алкохол – 3 литра бира. Впоследствие го е завел в една гора и му е предложил 50 лв. и се е опитал да го изнасили. 50-годишният мъж е нанесъл удар в главата на момчето, когато той се е обърнал и се е опитал да избяга“, посочи защитникът.

Адвокатът допълни, че няма доказателства, че момчето се е опитало да скрие трупа, а това може да направено от някой друг. Тялото е открито след дни, а в местността има наркомани, допълни защитникът.

Пред съда момчето каза, че съжалява.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.