Николай Денков стигна с влак до Украйна

0

Българска делегация начело с премиера Николай Денков пристигна с влак на посещение в Украйна.

„Министър-председателят пристигна в украинската столица Киев, за да подчертае, че правителството ни стои твърдо на страната на справедливостта и ще продължи да отстоява независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна“, съобщиха от правителствената информационна служба.

България поддържа и украинската формула за справедлив, всеобхватен и траен мир, основан на принципите на Устава на ООН и международното право, както и всички усилия за световна среща на върха за мира с възможно най-широка международна подкрепа, посочват още от Министерския съвет.

В българската делегация са още министрите на правосъдието, на околната среда и на енергетиката – Атанас Славов, Юлиян Попов и Румен Радев, заместник-министрите на отбраната и на външните работи – Станимир Георгиев и Тихомир Стойчев, както и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Българската делегация пътува с влак до Украйна.

България оказа на няколко пъти директна военна помощ на Украйна, като има политическа воля тя да продължи.

Обещаните на Киев около 100 БТР-и обаче се забавиха заради логистични проблеми, което доведе до критики към военното министерство, въпреки че машините са част от резерва на МВР.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.