Нов кошмар: Антитерористи от СОБТ в клуба на Марто Нотариуса

0

Мъж в яке, наподобяващо униформата на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ), се мотае в близост до частния клуб на застреляния Мартин Божанов-Нотариуса. Такава снимка публикуваха в социалните мрежи от организацията „Антикорупционен фонд“ (АКФ).

Те са автори на разследването, което за първи път освети групата за влияние в съдебната система на Нотариуса още през 2021 г. Въпреки публично известната информация прокуратурата не си мръдна пръста по въпроса. Едва след убийството му заявиха, че са били готови да му повдигнат обвинения, но покушението ги изпреварило.

Частният „SS клуб“ на Божанов се намира на малка улица в столичния квартал „Гео Милев“. Във вход на съседна сграда е обособено помещение за видеонаблюдение. Смята се, че това място е използвано за срещи с магистрати от специализираните съд и прокуратура, чиято сграда се намираше на десетина минути пеша.

Има и съмнения, че мястото е било охранявано от полиция, както и че Божанов е бил секретен сътрудник на МВР. На този въпрос вътрешният министър Калин Стоянов упорито отказва да отговори, заявявайки, че това щяло да се изясни при прокурорското разследване. Той обаче е категоричен, че полицията не е охранявала заведението. Именно това негово изявление провокира публикуването на снимката от АКФ.

От организацията питат кой е мъжът на снимката, какво прави пред клуба, защо е в униформа, подобна на тази на отряда и дали са подавани сигнали, че служители на СОБТ са охранявали бизнесмени и разследвано ли е това от дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР.

Мъжът е заснет на заден план на кадър с луксозна тунингована кола. Според АКФ това е автомобилът на Божанов. Пред него стои последният собственик на SS клуба.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.