Нова смъртоносна катастрофа с нелегални мигранти. Не били платили още на каналджиите

0

Групата от нелегални мингранти е пристигнала преди пет дни от Турция и все още не е платено за каналджийската услуга. Това разказа един от участниците в катастрофата на магистрала „Тракия“, при която загина човек.

„Една от гумите се спука и се преобърнахме. Загубихме един от нашите приятели. Шофьорът избяга“, съобщи 16-годишният Кадир Афганистан пред бТВ.

По думите му бусът е бил претъпкан – вътре са били 46 нелегални мигранти от Афганистан. Шофьорът е избягал и полицията все още няма информация за самоличността му. Първоначалните данни сочат, че той е чужд гражданин.

Нито един от пострадалите при катастрофата мигранти не е с опасност за живота, обяви служебният здравен министър Асен Меджидиев няколко часа след фаталния инцидент.

Министърът уточни, че в болница в Стара Загора са били приети 30 души, от които четирима вече са освободени. По думите му всички останали 16 пациенти са прегледани.

„В по-тежко състояние е дете на около 11-годишна възраст. То е с комоцио, но без загуба на съзнание. Направен му е скенер, който показва, че няма тежки увреждания. Състоянието му не е животозастрашаващо“, обясни Меджидиев.

И допълни, че един пациент с фрактура на бедрото, който предстои да бъде опериран, а човек с с травма на ръката вече е минал през операционната. Двама души са с пневмоторакс. Има други пациенти с гръдни травми и пациент със счупен шиен прешлен.

„Първоначалната реакция на медиците е била с 6 линейки. Три линейки са били от Стара Загора, две са пристигнали от Чирпан, и една от Братя Даскалови. Нощната смяна от медици също е останала да работи, за да помогне на пострадалите. Помогнали са двама гръдни хирурзи, двама ортопеди, двама неврохирурзи и четирима от спешно приемно отделение“, посочи министърът.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.