„Няма да прикрием случая“: Три ченгета аут заради зверски побой над младеж в Плевен

0

Поне трима полицаи ще бъдат отстранени от работа до приключване на производството заради инцидента с пребит младеж пред дискотека в Плевен. Това съобщи днес на извънреден брифинг старши комисар Веселин Вътов, директор на Областната дирекция (OД) на МВР в Плевен.

Той подчерта, че разследването по случая се провежда в момента, правят се разпити и се преглеждат записи от видео камери. Установени са полицейските служители, намесени в конфликта. Това, което е известно до момента, е че сбиването е възникнало между две групи младежи. В конфликта се намесват и петима полицаи, минавали в близост, които по думите на директора на ОДМВР са се опитали да разтърват биещите се. Униформените служители не са били на работа. Старши комисар Вътов подчерта, че е възможно да има още отстранени от работа служители, тъй като към момента има изготвени пет докладни.

„Гарантирам, че случаят няма да бъде прикрит. МВР ще разследва в пълен обем и детайли въпросния инцидент. Служителите на МВР, както всички български граждани, са равни пред закона и нищо няма да остане скрито или прикрито“, каза още старши комисар Вътов.

Със заповед на директора на ОДМВР – Плевен по случая е образувана дисциплинарна проверка, която трябва да приключи в четиримесечен срок. Комисар Вътов бе категоричен, че срокът ще бъде скъсен.

БТА припомня, че инцидентът възникна на 11 февруари сутринта около 4:00 часа. За него разказа в социалните мрежи бащата на пострадалия 19-годишен младеж.

От Районната прокуратура в Плевен днес съобщиха, че са се самосезирали по случая. Установени са част от участвалите в конфликта лица, както и служителите на ОДМВР в Плевен. Образувано е досъдебно производство за нанесена телесна повреда по хулигански подбуди.

По делото предстои изследване на запис от видео камера, разпити на свидетели, установяване на други очевидци, в т.ч. и на италиански граждани, с които 19-годишният младеж вероятно е встъпил първоначално в конфликт, посочват още от прокуратурата.

В хода на разследването ще бъдат изискани и приобщени медицински документи за всички пострадали в сбиването, чрез които ще се установи видът и характерът на телесните увреждания и ще бъдат назначени видеотехнически и съдебно-медицински експертизи, се казва още в съобщението на Районната прокуратура в Плевен.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.