Обвиниха 41-годишен за смъртта на мъж с неустановена самоличност в София

0

Софийската градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност 41-годишен мъж за умишлено убийство, представляващо опасен рецидив и го задържа за срок до 72 часа, съобщиха от прокуратурата.

Обвинението е за това, че на 21 февруари 2023 г. в гр. София, бул. „Княгиня Мария Луиза“ № 102, в района на Предгаров площад, на тераса, намираща се на гърба на павилион, обвиняемият умишлено умъртвил лице от мъжки пол с неустановена самоличност, като му причинил тежка съчетана гръдна и закрита черепно-мозъчна травма.

Мъжът е извършил деянието след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление (кражба) на 2 г. лишаване от свобода, което той е изтърпял ефективно.

След преценка на материалите, събрани в началния етап на разследването, наблюдаващият прокурор е счел, че има достатъчно доказателства, че мъжът е извършил престъплението, за което е обвинен, както и че е налице висока обществена опасност на деянието и дееца, което налага неговото задържане.

Предстои да бъде внесено искане в Софийски градски съд за вземане спрямо обвиняемия на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.