Официалната жена на Денков професор в БАН (Снимки)

0

По време на 6-месечния мандат на Николай Денков начело на държавата, който е към своя край, така и не се разбра публично какво е официалното му семейно положение. Всъщност половинката му Славка Чолакова, която той представя за своя съпруга в медиите, не му е такава, защото двамата нямат брак и просто съжителстват заедно.


Денков с настоящата си жена Славка

Оказва се, че академикът е имал друга съпруга – Павлета Шестакова-Денкова, която е професор по химия и работи от дълги години в БАН. Именно тя е майката на двете му биологични деца – дъщерята Деница и синът Стоян. Тя още пази фамилията му с тире към своето име. Във фейсбук също се представя като г-жа Денкова за разлика от актуалната изгора на министър-председателя, която носи фамилията Чолакова – на бившия ѝ мъж Пейчо Чолаков.


Бившата съпруга на премиера в лабораторията си в БАН

Романтичната история на Денков конкурира по пиперливост най-обсъждания любовен четириъгълник в политическите среди напоследък – този между Лена Бориславова, Мирослав Иванов, Кирил Петков и жена му Линда. С настоящата си половинка Славка, която също е професор и оглавява Факултета по химия и фармация в СУ, Денков се запознава, докато и двамата имат още действащи бракове. Тя била първо негова студентка, после докторант, а накрая се превърнала в любима. След като напуснала мъжа си Пейчо, Славка се преместила при Николай с двете си деца от първия си мъж, които той отгледал като свои.


Павлета Шестакова

Неговите собствени наследници пък останали при законната му съпруга Павлета. За нея се знае, че е на 60 години и е родом от Айтос. Висшето си образование завършва в химическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и през 1988 г. се дипломира като магистър по аналитична и органична химия. Веднага започва кариерата си в БАН, а през 2017 г. се сдобива с професорската титла.
Павлета и Николай Денков имат две деца. Дъщеря им Деница отдавна е емигрант. Към момента живее в Барселона, омъжена е за испанец, от когото има две щерки. Тя е оптичен физик и инженер.


Децата на Денков с майка си

Учила е първо в СУ, а после е специализирала и в Белгия. В момента работи като учен в компанията за проучвания, която се е фокусирала върху подобряване на ин витро оплождането. Деница говори общо 6 езика – английски, български, нидерландски, испански, немски и руски. Брат ѝ Стоян живее в София и развива собствен бизнес в съдружие със свой приятел. Фирмата им се занимава с туристическа и туроператорска дейност.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.