Осем бандити с пушки задържани за убийство на кошута

0

Седем мъже и една жена са задържани, а четири автомобила прибрани за отговорно съхранение, след акция на горски и полицаи, при която във великотърновско бяха заловени бракониери, минути след като са убили кошута и елен.

Случаят е от 10 септември т.г. и се разиграва в землището на село Николаево, община Стражица.

В ранното утро на неделния ден двама горски стражари от Северноцентралното държавно предприятие и Държавно горско стопанство Горна Оряховица застават на пост за наблюдение на ловен район в обхвата на ловното дружество в с. Николаево. Ненадейно в далечината преминават четири автомобила и малко след това се чува изстрел. Изстрелът идва от посоката, в която са се отправили автомобилите.

Горските стражари решават да се приближат и малко след това виждат как хора стрелят по стадо кошути.

Минути по-късно горските спират за проверка джип, в който са открити две ловни пушки, боеприпаси и ножове. Междувременно са уведомени служителите на Районното управление в Стражица. Докато чакат пристигането на полицейски екип, горските стражари виждат в далечината друг джип да се движи с отворена задна врата.

Последвал опит от страна да водача да избегне проверката, имало и преследване, докато в крайна сметка вторият джип е спрян. В него са открити найлонови чували, боеприпаси и голям нож, покрит с кръв.

При последвал обход на района горските стражари откриват разфасовано месо и остатъци от трупове на петгодишен благороден елен и петгодишна кошута. В близост до останките откриват още два автомобила със следи от кръв по единия, а след няколко минути се натъкват на лице, носещо ловна пушка.

Междувременно служителите на МВР спират за проверка още един автомобил, в който също са открити боеприпаси.

Координацията между служителите на Северноцентралното държавно предприятие, полицията и Регионалната дирекция по горите води до задържането на седем мъже и една жена на възраст между 19 и 63 години. Те са жители на различни населени места – на селата Водица и Камен, на гр. Попово, гр. Стражица и София.

Автомобилите също са задържани за отговорно съхранение в склад на ДГС Горна Оряховица. Цялата дейност на задържаните ще се изяснява в рамките на образуваното досъдебно производство.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.