Отрязаха Светльо Иванов за 30 бона заплата  

0

С месечна заплата от 30 хиляди лева се е разминал на косъм Светослав Иванов. Водещият на „120 минути“ бе основен претендент за директорското място на Антон Хекимян след напускането му миналата есен, за да се впусне в кметската надпревара за София. Иванов е сред най-старите кадри на медията и бил фаворит на ръководството.

Веднага след като се заговорило, че ще има вътрешен секретен конкурс за назначаване на нов шеф на най-важния и отговорен ресор, а именно „Новини и актуални предавания“, Светльо наточил зъби. Опонентите му нямали шанс срещу него, защото били с много по-малко опит, а сред тях имало и външни лица, които не се ползвали с благоразположението на екипа. Говори се, че досегашното възнаграждение на журналиста за еднократната му седмична изява възлизало на 8 бона, а ако беше станал директор, щеше да се разписва срещу четири пъти по-дебела сума.

Преди дни обаче изненадващо дошла информация от високите етажи на медията, че няма да има избор на нов шеф на отдела. Временно изпълняващият длъжността немец Ралф Бартолайт се бетонирал на позицията и щял да продължи да изпълнява функциите на шеф. Първоначално той бе назначен по спешност, докато уж се намери подходящ човек, но плановете на ръководството се изменили и преценили, че към момента той е най-подходящият избор и договорът му вече няма да е временен, а постоянен. Германецът има богат опит – над 20-годишен – в медийната индустрия. Експерт е в тв мениджмънта, разработването на новини и съдържание, както и в големи корпоративни трансформации и развитие на нов бизнес. Кариерата си започва като журналист и чуждестранен прес кореспондент в Москва за DPA, както и като главен политически редактор на онлайн портала на немски вестник.

После е работил в куп телевизии като водещ, мениджър и шеф. Предимството му пред Иванов били международният опит, както и престижните дипломи от университета „Санкт Гален“, Швейцария, и университета в Хамбург, Германия. Светльо е възпитаник на СУ, но има и кетап от „Харвард„, ала досущ като този на Кирил Петков. Те не са завършили световноизвестния и престижен университет, а „Харвард Бизнес Скуул“, където всеки може да изкара няколкомесечен курс срещу съответната сума.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.