Пациент заспа с цигара в уста, запали болницата в Благоевград

0

Пожар избухна рано тази сутрин в 04:30 в благоевградската болница. Огънят е лумнал в една от стаите на последния етаж. По първоначална информация пациент в отделението по ортопедия е заспал с цигара в уста, но дали е така предстои да се уточни в хода на разследването.

„Знаете, че когато възникват такива ситуации се появяват много слухове, засега нямаме официално потвърждение“, заяви шефът на лечебницата д-р Димитър Димитров.

Стаята е напълно изгоряла, а единственият пациент в нея – обгазен. Какви са щетите – тепърва ще се установява. Няколко от пациентите в отделението са евакуирани в друга клиника – по хирургия. Няма смъртни случаи. Въпросният мъж, който се предполага, че е причина за избухването на огъня, е в тежко състояние, но без опасност за живота.

„Това, което се знае до момента е, че в една от болничните стаи, в която се е намирал един единствен пациент, е започнал пожарът. За щастие починали и тежко пострадали няма. 9 пациенти са приведени в отделението по хирургия“, допълни д-р Димитров, цитиран от БНТ.

„Стаята, от която е тръгнал пожарът е изгоряла напълно. Коридорът е обгазен със задимявания“, уточни директорът на МБАЛ-Благоевград.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.