Първо в Podlupa.bg: Бойко Рашков спря купуването на гласове

0

Говорете каквото искате срещу Рашков, но по негово време се работеше най-здраво срещу купувачите на гласове в Старозагорска област, където бях кандидат за народен представител през юли 2021.

С тази похвала изскочи днес кандидатът за депутат от Левицата Георги Кадиев по адрес на бившия вътрешен министър Бойко Рашков.

Ето какво написа още бившият зам.-министър на финансите:

Тогава двойно паднаха и гласовете на партии, известни с купуване на гласове в региона. Инерцията и страха продължиха до миналите избори, но сега все повече ми се струва, че положението е изтървано.

На полицията й трябва технологично време за спиране на купуването. Започва се още преди официалната кампания, ние вече сме в нея, а не виждам нещо сериозно да се прави. Преди дни смениха и шефа на ОДМВР- Стара Загора с човек от ГДБОП в София, който може и да има качества, но ще му трябва време да се ориентира, а време няма и секунда.

За съжаление, очаквам на тези избори купуването отново да се възроди в старите мащаби. Традиционните купувачи от Паничерево, Гурково, Николаево, Мъглиж, Казанлък, Павел Баня, Стара Загора, та дори от сливенското Твърдица отново са активни.

Затова е изключително важно какво ще направим ние.

Давайте ми всички сигнали, които имате за имена на купувачи на гласове. Гарантирам вашата анонимност, както я гарантирах и през 2021.

Няма да е лесно, но нямаме друг избор.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.