Петър Тодоров остава окончателно в ареста за катастрофата, в която уби 15-годишен в София

0

Магистратите от Софийския апелативен съд оставиха окончателно в ареста Петър Тодоров. Той  е обвинен за причиняването на смърт при евентуален умисъл на 15-годишния Филип, който беше блъснато на пешеходна пътека в центъра на град София.

Обвиненият за катастрофата Тодоров е изпил 6 бири преди да седне зад волана. Това е казал самият той пред разследващите.

Припомняме,  на 2 септември, малко след 21 часа Петър Тодоров блъсна момчето, което е пресичало по улица „Гурко”. Кръвната му проба показа наличие на 2,1 промила алкохол.

Пред съда Петър Тодоров отново повтори думите си: “Страшно много съжалявам”.

В съдебната зала стана ясно още, че свидетел е разказал, че е чул от обвиняемия репликата – че не е спрял, а е увеличил скоростта, за да мине преди пешеходеца. По думите на прокурор Светлозар Костов – това безспорно сочи за съзнаване на пътната ситуация и говори за самонадеяност на пътя, без значение от резултата.

В съдебната зала стана ясно още, че свидетел е разказал, че е чул от обвиняемия репликата – че не е спрял, а е увеличил скоростта, за да мине преди пешеходеца. По думите на прокурор Светлозар Костов това безспорно сочи за съзнаване на пътната ситуация и самонадеяност на пътя, без значение от резултата.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.