Починала старица стои некремирана, докторът отишъл на почивка

0

Близки на починала в болница 81-годишна жена не могат да я кремират. Причината – лекарят, който трябва да се подпише на документите, заминал на почивка в деня на смъртта ѝ. Сега опечалените не знаят какво да правят. Историята е от Горна Оряховица.

Албена Дончева Тодорова е дъщеря на починалата жена. Тя разказа за случилото се в предаването „Здравей, България“ по Нова тв.

По думите на опечалената д-р Костурков е издал смъртният акт на майка ѝ, след което смяната му приключила. Жената отишла в траурна агенция с документа, който обаче се оказал без подпис и печат. Оттам я върнали в болницата. Албена Тодорова се свързала по телефон с лекаря, който ги препратил към личната лекарка на починалата.

Д-р Владимирова обаче казала, че не може да направи нищо, защото подписът трябва да е на лекаря, издал смъртния акт. Жената разговаряла с управителя на лечебното заведение, който предложил хладилна камера за тялото, докато казусът бъде разрешен. Тя обаче трябвало да бъде заплатена от близките на 81-годишната жена.

„Държанието е страшно арогантно и нечовешко“, оплака се дъщерята на починалата.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.