Полицаи обикалят дискотеките във Велико Търново заради продажбата на райски газ

0

Полицаи и данъчни служители във Велико Търново започнаха масирани проверки в дискотеки заради нерегламентираните продажби на райски газ, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на полицията във Велико Търново.

Служители на Районното управление на полицията и местния отдел „Оперативни дейности“ към Главна дирекция „Фискален контрол“ на Националната агенция за приходите (НАП) започнаха проверки в нощните и увеселителни заведения, предизвикани от нерегламентираните продажби на райски газ. Идеята е изненадващите проверки да спрат или поне да намалят търговията с вредното вещество.  

При проверките са установени и нарушения, свързани с неиздаване на фискален касов бон и разлика в касовата наличност. За установените нарушения са съставени три акта за установяване на административни нарушения и две заповеди за запечатване на търговски обект.  Предвидените имуществени санкции са в размер от 500 до 2000 лева за всяко нарушение и запечатване на обекта в срок до 30 дни. Проверките ще продължат и проверяващите екипи ще бъдат безкомпромисни по отношение на установените нарушения, уточниха от полицията.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.