Пожар изпепели бургаската дискотека „Планета“. Отмъщение ли е? (СНИМКИ)

0

Няма данни пожарът в култовата бургаска дискотека „Планета” да е заради отмъщение или конкуренция. Това пише сайтът Флагман.бг, като се позовава на свои източници.

От близо година и половина нощният клуб не работи, а сградата, която доскоро бе едно от оборотните места за забавление в Бургас, се е превърнала в призрачно място, обитавано от бездомници.

Именно двама клошари – българин и поляк, тази нощ са предизвикали огнения ад. Все още нито един от тях не е дал обяснение какво точно са палили вътре, защото българинът, който твърдял, че е родом от Сливенско, е обгорял сериозно и е откаран в Клиниката по изгаряния във Варна, а в ОД на МВР в Бургас нямало кой да разпита поляка – нито имало свободен човек с добър английски, нито с полски.

По информация на Флагман.бг преди пет дни управителят на плажа е подал сигнал, че в една от конструкциите се е самонастанил клошар. Полицията дошла на място, установила поляка, който бе задържан и тази сутрин. Той се оправдал, че нямало къде да живее и пренесъл в плажната дискотека. Съставен му бил предупредителен протокол и е изведен навън. Няколко дни по-късно се е върнал. Имало е съмнение, че е къртил дъските на дискотеката, за да се отоплява.

В дискотеката се съхранявали всички шезлонги, спални комплекти, чадъри и инвентар на плажа. Щетите се оценяват за над 500 хил. лева.

Дискотека „Планета” беше меката на нощния живот в морския град, докато работеше, както и любимо място за феновете на попфолка. Всички те бяха изненадани от факта, че това лято чалготеката изобщо не отвори врати.

Договорът изтича през април т.г., а по информация на Флагман.бг към плажната ивица има сериозен интерес. Фаворит е досегашният наемател, който се оказа, че няма нито лев просрочие към Министерството на туризма.

Действително фирмата, която управляваше ивицата в последните 5 години успя да разработи интересен бизнес модел, който превърна малкия плаж „Атанасковска коса 1“ в топ локация. Там работеше хубав ресторант, а до 2021 година и най-хитовото нощно заведение. 

От огъня заведението е изгоряло напълно.

Снимка: ОД на МВР Бургас
Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.