Правосъдният министър обяви, че ще иска спиране на избора на нов главен прокурор

0

Правосъдният министър обяви, че на следващото заседание на Висшия съдебен съвет ще предложи спиране на процедурата за избор на нов главен прокурор.

„Днешното решение на Конституционния съд да разгледа по същество питането на Иван Гешев относно промените, с които беше приет механизъм за разследване и беше променено мнозинството за освобождаването на главния прокурор, е процесуална пречка за продължаване на процедурата“, коментира Атанас Славов във фейсбук профила си.

Славов председателства по право Пленума на ВСС, но няма възможност да гласува при вземане на решения, той обаче може да предлага точки за разглеждане в дневния ред на съвета, предава БТА.

„Решението на Конституционния съд да допусне за разглеждане по същество на питането на Иван Гешев за мандата и правомощията на Висшия съдебен съвет за мен е процесуална пречка за продължаване на процедурата за избор на нов главен прокурор. На следващото заседание на ВСС ще предложа спиране на процедурата“, заяви той пред журналисти в Министерски съвет.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.