ПРЕЦЕДЕНТ: Гълъб Донев призна за заплахи срещу вота

0

“Не е страшно да се гласува, независимо с какво ви плашат – с машините, с бомбените заплахи по имейл“. Това каза служебният премиер Гълъб Донев в сряда преди началото на последното заседание на служебния кабинет преди изборите, с което реално призна за заплахи срещу провеждането на вота в неделя, 2 април.

„Разбирам хората, които се чувстват обезверени, те най-вероятно ще бъдат мотивирани в избора си от негативни емоции, но добре знаем, че когато доминира ефектът на емоциите обикновено се стига до дефект на избора“, каза Донев.

Призивът на служебния премиер идва в края на една предизборна кампания, в която ръководеният от него кабинет направи много по въпроса с плашенето на хората. Преди две седмици финансовото министерство излезе с доклад, че държавата е едва ли не пред фалит. Наложи се БНБ да опровергава твърденията, а служебната финансова министърка да казва, че не била разбрана съвсем правилно.

През миналата есен посланието на кабинета на Гълъб Донев беше, че държавата е поставена в ситуация на хаос в енергетиката и направи опит за завой към „Газпром“.

„По-добре е пет пъти да обмислим преди да избираме, вместо пет пъти да избираме без резултат“, каза Донев. Той напомни, че хората, които не гласуват, също избират.

“Когато не гласувате, отново участвате във формирането на крайния резултат“, каза премиерът.

Краткият му призив към гражданите приключи с обичайното напомняне да не се гласуват срещу заплащане.

„Не продавайте гласа си. Политиците, които купуват гласа ви днес, утре ще откраднат от правото ви на по-добър живот. Нямаме по-важно занимание тази неделя, от участието в поредните парламентарни избори“, каза Донев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.