„Продължаваме промяната“ си нае лобисти в САЩ

0

Очевидно посещението на Кирил Петков отвъд океана в навечерието на Коледа не е било само заради милия семеен празник. Буквално дни преди Нова година „Продължаваме промяната“ са наели лобисти в САЩ. Това се е случило на 29 декември 2023 г. 

„Продължаваме Промяната си нае лобисти в САЩ. Редно ли е така да се харчи субсидията? Друга партия не го е правила до момента!“, информират във фейсбук от Bird.bg, като прилагат и документ за твърдението. 

„Лобистката фирма не е коя да е. Нейните собственици са финансирали кампанията на сенатора Менендес, който беше хванат с кюлчета и обвинен в корупция“,

пишат още от медията. Засега обаче няма информация къде точно ПП са сгазили лука, че им се налага да се бръкнат дълбоко в джобовете за лобисти в конгреса на САЩ. 

В нов федерален обвинителен акт американският сенатор Боб Менендес бе обвинен в приемане на подкупи от Катар – втората чужда държава, за която се твърди, че е оказвал неправомерна помощ. Последните обвинения го обвиняват в корупционна схема в периода 2021-23 г. В обвинителния акт, представен на 2 декември, се твърди, че Менендес е приемал подаръци, включително билети за автомобилни състезания, в замяна на коментари, които хвалят катарското правителство. Документът не съдържа нови обвинения, но включва нови подробности за неговите и предполагаемите престъпления на съпругата му – Надин Менендес. 

В началото на март 2021 г. Боб Менендес и неговия колега Джим Риш предупредиха за постоянна корупция и политизирано правосъдие в България. В отворено писмо те призоваха България да уважава демократичните ценности и върховенството на закона.

Според тях „постоянната корупция, влошаването на медийната свобода, политизирането на правосъдието и други заплахи за върховенството на закона поставят сериозни предизвикателства пред двустранните американско-български отношения“. Тяхното обръщение бе направено в навечерието на предсрочните парламентарни избори през април 2021 година. Според различни публикации, то било платено през лобистка фирма от братя Бобокови. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.