Проговори медикът от линейката – катафалка с два трупа

0

„Горе-долу съм добре, но 15-ина дни ще трябва да се възстановявам“, каза за „Тази сутрин“ по bTV лекарят, пострадал при тежък пътен инцидент в понеделник.

Катастрофата стана между Нова Загора и Сливен в района на село Гаврилово. Според полицията „Фолксваген Голф”, управляван от водач на 66 години, е застигнат и ударен от линейка, пътуваща от Нова Загора към Сливен. В линейката е превозван пациент. От пътното произшествие са починали водачът на лекия автомобил и пациентът.

„Бяхме с включени сигнали на линейката, превозвахме пациент с инфаркт и трябваше да се вместим в първия златен час. Мъжът в голям процент можеше да бъде спасен, ако я нямаше катастрофата. Аз бях отпред при шофьора, иначе вероятно нямаше да оживея.

Леката кола предприе рязка маневра и се престрои надясно, караше поне със 100-110 км/ч. Той не ни осигури път, препречи ни го. Няма толерантност и подготовка на другите водачи“, допълни лекарят.

Според него два спешни екипа обслужват 32 села от Нова Загора до Стара Загора, както и участъка от магистралата от Стара Загора до Ямбол.

„За около 15 минути стигаме селата при нужда. И да има линейки, хора няма за обслужване на спешните пациенти. А и шофьорите не ни дават път, дали от непознаване на правилника или от друго – не знам“, алармира докторът.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.