Прокуратурата се похвали: Димитър Вучев – Демби е в панделата

0

Софийската градска прокуратура (СГП) съобщи, че Димитър Вучев – Демби е в Централния затвор в София от ноември 2023 г. Като повод за разпространената информация се посочват „медийни запитвания“.

От съобщението се разбира, че той е успял да избяга от страната след осъдителната си присъда в края на 2021 г. и е бил издирван с европейска заповед за задържане. През октомври м.г. е установен в италианската столица Рим, откъдето е екстрадиран на 23 ноември. Оттогава той е в затвора, като наказанието му е 6 години лишаване от свобода, като е наложено по три осъдителни присъди.

Вучев беше и един от основните свидетели в делото за организирана престъпна група за разпространение на наркотици, в което главен подсъдим беше Златко Баретата.

Демби беше задържан в края на 2014 г. за притежание на наркотици и нанасяне на лека телесна повреда (ухапване) на полицай. Това е едно от трите дела, по които е осъден ефективно. През юли 2015 г. е освободен от ареста, като след това най-вероятно напуска страната. През 2016 г. той беше арестуван от холандската полиция заради опит за взломна кражба в апартамент.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.