Ришкият проход е кошмар за шофьорите, плаче за блокада до пълен ремонт

0

Ако имате зъб на някого, ама да ви е направил голяма, голяма мръсотия, накарайте го да мине през нощта през Ришкия проход, ама да шофира! На мен ми се наложи. НИКОГА няма да го направя пак!!!
 

Т. нар. шосе представлява низ от дупки с различни размери и дълбочина, кръпки надигнати или хлътнали достатъчно да те изхвърлят от пътя или поне да ти строшат колата. Постоянното насрещно едрогабаритно движение те заслепява и завира в неравния край на асфалта. За капак няма нито разделителна линия в средата, нито ограничителни в края, така че караш на магия. И така десетки километри, докато се влезе в Шуменска област /гордост/, където кръпките са почти равни и има маркировка. И това е международен път, по който минава половината ТИР трафик между Северна и Южна България. Не е за вярване, но е факт!
 

Тази година прекосих България от Кулата до Силистра и от Видин до Бургас. Такова чудо не видях дори по крайдунавските пътища, които за мен досега бяха еталон за лошо шосе. Подобно безобразие не видях дори в „Тъмна Индия“, а там по доста пътища обиколих.
 

Трябва да се направи нещо. В унисон с настоящата ситуация предлагам трайна блокада до пълен ремонт. Пътят сега е по-зле, дори от времето преди т. нар. ремонт. Преминаването е опасно и е само въпрос на време да стане нещо сериозно. Всъщност то вече стана, в Прилеп, където дупките са достигнали своя връх. Нека медиите, вместо да ни занимават със седмици с някой хулиган, или заплатите на този и онзи, обърнат внимание на това. Утре може да загине наш близък, или всеки от нас!

Милена Симеонова, Ретро

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.